Psihologie2022-10-18T09:50:29+00:00

PSIHOLOGIE

  • Psihologie
  • Consiliere si psihoterapie
  • Psihodiagnostic
  • Psihologie familiala
  • Psihologie clinica
  • Psihologie integrativa

Psihoterapia este terapia problemelor emotionale si mentale.  Declansarea tuturor bolilor este determinata de anumite socuri emotionale sau emotii negative, aparute in timpul vietii. O relatie de cuplu dizarmonioasa, o trauma emotionala sau lipsa unei relatii afective, “pietrificarea” sufleteasca, ar putea fi posibile explicatii, in plan psihologic care stau la baza aparitiei diferitelor boli in organism, chiar si dupa mai multi ani de la socul respectiv. Daca nu este inteleasa problema si constientizata la nivel emotional, aparenta vindecare determina migrarea bolii catre alt segment al corpului.

Daca trupul, mintea, sufletul si tot ceea ce ne inconjoara sunt armonizate, corpul este perfect sanatos.

www.facebok.coom/actdt.psihonat9urist

Psiholog Adriana Dolinschi

  •  specialist in psihologie clinica si consiliere psihologica

  • psihoterapie familiala sistemica si terapie alternativa

Folosesc experiența, expertiza, cunoașterea și cunoștințele dobândite  pentru a fi alături de oamenii care doresc și o altă perspectivă asupra experiențelor de viață prin care trec. Am însoțit prin proces terapeutic persoane cu diagnostice grave de boală în diferite stadii, cu atacuri de panică, depresie și anxietate, cu dizabilități mentale și de comportament. Actul terapeutic este în primul rând un act de umanitate, empatie, susținere si respect pentru omul din fața noastră!

Studii, experiență și dezvoltare profesională

  • Facultatea de Psihologie Timișoara, profilul Psihologie, (2014-2017)
  • Master – Programul de studii Psihoterapii și Psihologie Clinică (2017-2019)
  • Asociația Psi Vest , Asociația de Psihologie Aplicată – Supervizare in psihologie clinică (2017-2019)
  • Asociația de Terapie Familiala și de Cuplu Timișoara – Supervizare în psihoterapia familială și de cuplu (2017-2020)
  • Asociația Psi Vest, Asociatia de Psihologie Aplicată – Curs de perfecționare profesională ”Raportul de evaluare psihologică pentru încadrare în grad de handicap pentru copii și adulți” (2017)
  • Asociația Psi Vest, Asociația de Psihologie Aplicată – Curs de formare profesională ”Psihodiagnosticul și evaluarea psihologică a copilului, adolescentului și adultului” (2018)
  • Asociația de Terapie Familială și de Cuplu – Workshop ”Abordări moderne în terapia de cuplu”(2018)
  • Asociația de Terapie Familială și de Cuplu – Workshop ”Cum să lucrezi cu succes cu cupluri cu copii mici, Genograma emoțională”(2019)

Terapii alternative

  • Institute of Knowledge, ThetaHealing – terapeut ThetaHealing (2021-în curs)
  • Academia de Psihosomatică – Inițiere în psihosomatică, Bazele hipnozei (2022-în curs)

Servicii oferite:

  • Servicii de evaluare, consiliere psihologică și psihoterapeutică,
  • Servicii de asistare în caz de diagnostic medical sever,
  • Atacuri de panică, anxietate, depresie,
  • Dezvoltare și descoperire personală.

 

Psiholog Andrei Tulhina

  • Specialist in psihologie clinică si evaluare psihologică
  • Psihodiagnostic si interventie psihologică
  • Asistență psihologică si psihoprofilaxie

Pentru mine, a fi psiholog înseamnă a face ceea ce mi-a fost destinat. Cei din jurul meu mi-au spus că a fi psiholog mi se potrivește foarte bine, pentru că sunt foarte empatic și îmi place să ascult oamenii și să-i ajut oferindu-le sfaturi. Astfel mi-am urmat destinul si profesez cea mai frumoasă meserie, urmandu-mi propriul suflet și pot să cunosc oamenii și problemele lor de viață si să-i ajut să-și împlinească propriile visuri și împreună putem răspunde la orice întrebare.

Studii – Experienţa si dezvoltare profesionala

  • Facultatea de Psihologie Timisoara, profilul Psihologie (2017- 2020)
  • Master- Programul de studii Psihoterapii si Psihologie Clinica (2020- 2022)
  • Asociatia Romana de Psihoterapie Integrativa (2021)
  • Elemente de analiză tranzacțională – scenariu de viață
  • Psihologie clinică și tehnici cognitiv-comportamentale
  • Integrarea elementelor de gestalt terapie
  • Inteligența emoțională
  • Programe integrate de intervenție psihologică prntru copil și familie în situații de divorț, adopție sau traumă
  • Tulburările anxioase la adult – conceptualizarea cazului și model de intervenție psihoterapeutică
  • Tulburările depresive la adult – conceptualizarea cazului și model de intervenție psihoterapeutică
  • Meditație si terapie alternativa (magnetoterapie, reflexoterapie, fitoterapie)

Servicii oferite:

  • Evaluarea clinică si psihodiagnosticul – adultilor si copiilor, tinerilor, si membrilor familiei

evaluare subiectiv-emotionala, cognitiva si comportamentala, evaluarea simpla a personalitatii si a mecanismelor de coping/adaptare/defensive,

o             evaluarea psihologica asociata activitatilor cu cupluri sau familii, evaluarea contextului familial, profesional, social, economic, cultural in care se manifesta problemele psihologice, evaluarea dezvoltării psihologice

  • Interventie psihologica/asistență: sindromul ADHD, tulburare de personalitate de tip opozant, tulburarea agresivă a personalității, anxietate, depresie, fobii specifice, atacuri de panică, șoc post-traumatic, etc.

o             educație pentru sănătate, promovarea sănătătii și a unui stil de viață sanatos, prevenirea imbolnavirilor;

o             interventii specifice pentru persoanele cu nevoi speciale, asistenta si terapie suportiva pentru persoanele dependente de alcool, de substante/plante etnobotanice, tutun, de jocurile de noroc si membrii familiilor acestora, interventie suportiva pentru persoanele divortate, etc.

o             optimizare si dezvoltare personala, autocunoastere.

o             psihologie educationala pentru adulti.

  • Dezvoltare personală, spirituală și meditația

 Centrul Medical Tadlife pune la dispozitia pacientilor tratamente complexe de recuperare medicala constand in kinetoterapie pentru copii si adulti, masaj terapeutic, electroterapie si consiliere psihologica, si in mod special pentru cei cu dizabilitati (afectiuni neurologice, sindroame genetice etc).

Scopul urmarit este reprezentat de recuperarea afectiunilor neurologice, ortopedice, reumatologice sau legate de chirurgia reparatorie.

Dezvoltarea copiilor cu dizabilitati este o adevarata provocare atat pentru parinti, cat si pentru specialistii care studiaza cauzele care determina aceste nevoi speciale. De-a lungul timpului s-au dezvoltat mai multe tipuri de terapii care vin in sprijinul pacientilor, terapii alternative menite sa contribuie la o dezvoltare armonioasa a acestor persoane.

Psihoterapia in schizofrenie
Declansarea tuturor bolilor este determinata de anumite socuri emotionale sau emotii negative, aparute in timpul vietii. O relatie de cuplu dizarmonioasa, o trauma emotionala sau lipsa unei relatii afective, “pietrificarea” sufleteasca, ar putea fi posibile explicatii, in plan psihologic care stau la baza aparitiei diferitelor boli in organism, chiar si dupa mai multi ani de la socul respectiv.
Daca nu este inteleasa problema si constientizata la nivel emotional, aparenta vindecare determina migrarea bolii catre alt segment al corpului. In organism se creaza blocaje energetice din cauza unei conditii emotionale si mentale proaste, a lipsei de miscare fizica, a mancarii dezechilibrate si datorita expunerii la factori de mediu necorespunzatori: frig, caldura prea mare, umezeala.
Daca trupul, mintea, sufletul si tot ceea ce ne inconjoara sunt armonizate, corpul este perfect sanatos.
La prima vedere poate părea ciudat că o boala dificila, cum ar fi schizofrenia, poate fi tratata în mod diferit decât cu metode clasice medicamentoase și într-adevăr, există o percepție că tratamentul schizofreniei este aproape imposibil. De fapt, acest lucru nu este adevărat, pentru că schizofrenia are la baza tot un dezechilibru aparut pe baza unei predispozitii genetice; activarea procesului patologic poate fi determinate de un traumatism cranian, șoc mental sever, boli infecțioase sau foarte frecvent de consumul de droguri (cannabis, amfetamine, ecstasy etc.).
Psihoterapia in schizofrenie este posibila, în special în cazul în care procesul de vindecare este abordat cu mare responsabilitate si pacientul este tratat în mod complex terapeutic și este sustinut de cei dragi din familie si din jurul lui, care pot sa-l ajute în această problema dificilă.
Schizofrenia este o boala psihica ce debuteaza de cele mai multe ori la varsta adolescentei. Schizofrenia este o stare in care persoana afectata are halucinatii, paranoia si comportament neobisnuit. Pacientul cu schizofrenie pierde progresiv contactul cu realitatea si isi creeaza propria sa lume. Halucinatiile din schizofenie sunt in special cele auditive, dar pot fi si vizuale, olfactive etc. Pentru bolnavul de schizofrenie, valorile si realitatea noastra nu exista, sunt mai mult sau mai putin distorsionate.
Schizofrenia este o boala cronica, ce poate fi insa tinuta sub control cu psihoterapie naturista, iar evolutia sa este foarte buna. Psihoterapia în schizofrenie implică tehnici şi metode din mai multe specialitati terapeutice, ca de exemplu: psihoterapia cognitiv- comportamentală completata cu magnetoterapia, presopunctura, reflexoterapia, auriculoterapia, fitoterapia (terapia cu plante). Tratamentul natural recomandat in schizofrenie se poate urma in paralel cu medicatia clasica recomandata de medicul psihiatru si pe masura ce se realizeaza reechilibrarea energetica, simptomele dispar si pacientul isi revine la starea normal de sanatate, iar dozele medicamentoase se diminueaza progresiv.

Psihoterapia migrenei

De obicei migrena produce episoade de durere de cap severa sau moderata, frecvent pe o singura parte a capului si pulsatorie, cu durata de la 4 la 72 de ore, acompaniata de tulburari gastrointestinale, cum sunt greata si voma, si sensibilitate crescuta la lumina puternica (fotofobie) si la zgomot (fonofobie). Aproximativ o treime din persoanele care sufera de migrena descriu aura care precede atacurile.

Cuvantul migrena este de origine franceza si vine din cuvantul grecesc care inseamna hemicranie. Literal hemicranie inseamna jumatate de cap.

Migrena este in general de doua tipuri: migrena comuna sau fara aura, si migrena cu aura, clasica sau asociata. In migrena cu aura apar ca simptome si semne asociate:
sclipiri, luminite, stelute, sfere stralucitoare, furnicaturi, amorteli, tulburari de motilitate ale globilor oculari, pareze si plegii, care preced atacul migrenos.


Cauzele migrenei sunt tulburari cerebrale primare, afectarea sistemului trigemino- vascular, tulburari biochimice, factori neurogeni, somatizare.

Tratamentul migrenei este medicamentos si psihoterapeutic.

Migrena de tip bazilar, anterior cunoscuta sub numele de migrena arterei bazilare este un tip de migrena mai putin obisnuit, complicata cu simptome datorate disfunctiei tractului cerebral.

Episoadele severe de migrena de tip bazilar pot duce la atac vascular cerebral, coma si chiar moarte.

Migrena acefalgica este un sindrom neurologic. Ea este o varietate de migrena in care pacientul traieste simptomele aurei cum sunt scotomul variabil, greata, fotofobia, mehipareza sau alte simptome de migrena, dar fara a avea dureri de cap.
Migrena acefalgica este numita si migrena amigrenoasa, migrena oculara sau migrena optica.

Persoanele care sufera de migrena aceflagica au sanse mai mari decat populatia generala pentru a face o migrena clasica in cursul timpului.

Preventia si tratamentul migrenei acefalgice este aproximativ acelasi cu al migrenei clasice. Dar datorita lipsei durerii de cap diagnosticul poate fi mult intarziat si exista riscul de confundare cu alte tulburari.

Tratamentul migrenei este prin psihoterapie (psihoterapie integrativa, psihoterapie cognitiv- comportamentala, psihoterapie ericksoniana, psihoterapie psihodinamica, alte forme de psihoterapie), acupunctura si presopunctura, aromaterapie, tratamente alternative.