Psihologie2020-03-11T12:34:40+00:00

PSIHOLOGIE

 • Psihologie
 • Consiliere si psihoterapie
 • Psihodiagnostic
 • Psihologie familiala
 • Psihologie clinica
 • Psihologie integrativa

Psihoterapia este terapia problemelor emotionale si mentale.  Declansarea tuturor bolilor este determinata de anumite socuri emotionale sau emotii negative, aparute in timpul vietii. O relatie de cuplu dizarmonioasa, o trauma emotionala sau lipsa unei relatii afective, “pietrificarea” sufleteasca, ar putea fi posibile explicatii, in plan psihologic care stau la baza aparitiei diferitelor boli in organism, chiar si dupa mai multi ani de la socul respectiv. Daca nu este inteleasa problema si constientizata la nivel emotional, aparenta vindecare determina migrarea bolii catre alt segment al corpului.

Daca trupul, mintea, sufletul si tot ceea ce ne inconjoara sunt armonizate, corpul este perfect sanatos.

www.facebok.coom/actdt.psihonat9urist

Psiholog Diana Orha

 •  specialist in psihologie clinica si consiliere psihologica

 • psihoterapie familiala sistemica si psihoterapie integrativa

 • specialist in terapie altenativa

                             

Am ales aceasta profesie deoarece am incredere in puterea omului de a-si crea realitatea de care are nevoie pentru a fi fericit.

Psihoterapia- este unealta cu ajutorul careia, la nevoie, trecem hopurile vietii, este metoda prin care putem deveni autentici, siguri pe noi si increzatori in propriile forte, este drumul catre tine, catre autocunoastere.

Sunt aici, lucrand cu pasiune  alaturi de tine, oricare ti-ar fi planurile, telurile sau nevoile.

Studii:

 •  Asociaţia Dianoia- Institutul de Terapie Familială Şi Practică Sistemică – Profilul: Psihoterapie familială
 • Formare în psihoterapie familială sistemică, nivel intermediar (2011-2013)
 • Formare în psihoterapie familială sistemică, nivel avansat/supervizare (2014-2016)
 • Asociaţia de Cercetare, Consiliere Şi Psihoterapie Integrativă Timişoara – Profilul: Psihoterapie integrativ. 
 • Formare în psihoterapie integrativă, nivel intermediar (2012-2015) 
 • Formare în psihoterapie integrativă, nivel avansat/supervizare (2015-2017)
 • Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie (2008 -2011), Timişoara -Profilul: Psihologie

 

Experienţa si dezvoltare profesionala

 • Voluntară la Centrul de Sănătate Mentală Petroşani în perioada 18-29 iulie 2011, sub îndrumarea psihologului Ioana Pomacu şi a medicului psihiatru Gabriel Ivănescu.
 • Voluntară la Spitalul de Urgenţă Petroşani la compartimentul HIV în perioada 15-31 august 2012, sub îndrumarea psihologului Corina Stoica şi a medicului psihiatru Gheorghiţa Colan.
 • Voluntară la Clinica de Psihiatrie Eduard Pamfil în cadrul Centrului de Sănătate Mentală Timişoara, în perioada aprilie 2016-2017, sub îndrumarea psihologului clinician Todorescu Anita și a medicului psihiatru Ileana Stoica.
 • Stagiul intensiv în Psihologie Transpersonală , Timişoara, 23-27 noiembrie 2009;
 • Workshopul de Psihosexologie Gelozia şi Sexualitatea , 20-21 martie 2010, Timişoara;
 • Curs Intensiv de Psihoterapie Integrativă- Dezvoltare Personală Şcoala Vrăjitorilor de la Ighiu în perioada 16-21 august 2010;
 • Curs de Formare Profesională Continuă, Terapia de grup. O abordare integrativă, de la Timişoara în perioada 12-14 noiembrie 2010.
 • Seminar „Andre Green- Între psihanaliză, antropologie şi literatură” organizat de Asociaţia Româno-Franceză de Psihoterapie şi Psihanaliză Andre Green sub coordonarea Danielei Luca în data de 8 octombrie 2011.
 • Şcoala de Vară…timpurie de la Timişoara- Abordarea terapeutică a traumei în perioada 24-27 aprilie 2013.
 • Şcoala de Vară…timpurie de la Timişoara- Relaţii traumatice în perioada 24-26 aprilie 2014.
 • Curs de formare continuă Sex-Terapia de la Timişoara în perioada 18-19 octombrie 2014.
 • Conferinţa „Trauma complexă şi tulburările disociative: elemente clinice de evaluare şi terapie” de la Timişoara în perioada 24-25 aprilie 2015.
 • Cursul de Perfecţionare Profesională „Raportul de evaluare psihologică pentru încadrarea în grad de handicap la copil şi adult” de la Timişoara în perioada 27-28 februarie 2016.
 • Şcoala de Vară cu titlul „Abordarea psihodinamică integrativă a relaţiilor de cuplu” de la Văliug în perioada 11-16 august 2016.
 • Curs de Perfecţionare Profesională „Psihodiagnosticul şi Evaluarea Psihologică a Copilului, Adolescentului şi Adultului- Metode şi Tehnici de Evaluare Psihologică a Adultului” de la Timişoara în perioada 8-9 octombrie 2016.
 • Curs de Formare Profesională Continuă ”Tulburarea de personaltitate borderline-abordări în psihoteraie” de la Timişoara în perioada 4-5 martie 2017.
 • Workshop „Povestea Vieţii Mele” în cadrul International Symposium of Research and Applications in Psychology 24 th edition „Cognitive characteristics of Transdisciplinarity. Applications in psychology and psychotherapy” de la Timişoara în perioada 24-26 martie 2017.
 • Şcoala de Vară cu tema „Harta inconştientului- visele, muzica, dansul şi artele vizuale” de la Braşov în perioada 11-16 august 2017.
 • Conferinţa Naţională cu participare internaţională A.P.A.R.- Ediţia a XIII-a „Tulburări de Personalitate. Punţi între teorii, cercetări şi aplicaţii practice” de la Braşov în perioada 20-22 aprilie 2018 

 

 Centrul Medical Tadlife pune la dispozitia pacientilor tratamente complexe de recuperare medicala constand in kinetoterapie pentru copii si adulti, masaj terapeutic, electroterapie si consiliere psihologica, si in mod special pentru cei cu dizabilitati (afectiuni neurologice, sindroame genetice etc).

Scopul urmarit este reprezentat de recuperarea afectiunilor neurologice, ortopedice, reumatologice sau legate de chirurgia reparatorie.

Dezvoltarea copiilor cu dizabilitati este o adevarata provocare atat pentru parinti, cat si pentru specialistii care studiaza cauzele care determina aceste nevoi speciale. De-a lungul timpului s-au dezvoltat mai multe tipuri de terapii care vin in sprijinul pacientilor, terapii alternative menite sa contribuie la o dezvoltare armonioasa a acestor persoane.

Psiholog Ioana Markovits

 •  specialist in psihologie clinica si consiliere psihologica

 • psihoterapie familiala sistemica si psihoterapie integrativa

Dintotdeauna mi-au plăcut copiii și i-am privit ca pe mici minuni. Cu drag și dedicare pentru ei, m-am specializat în a le putea fi alături ca psihoterapeut, pentru a-i călăuzi în procesul lor de creștere și dezvoltare.

Folosesc terapia prin joc, poveștile terapeutice, desenul, plastilina și alte materiale iubite de copilași, pentru că joaca e forma preferată de terapie a celui mic, prin care ne dezvăluie lumea lui interioară, având șansa să-și exprime emoțiile și să-și rezolve conflictele lăuntrice în siguranța pe care i-o oferă jocul.

Dacă micuțul tău trece printr-o perioadă mai dificilă și aveți nevoie de suport psihologic pentru a merge mai departe, sau dacă vă putem ajuta prin logopedie și programe terapeutice de dezvoltare individualizate pentru copilaș și familia lui, vă aștept să lucrăm împreună!

      

ACTIVITATE

2009–2016 Psiholog Federatia Caritas a Diecezei Timisoara

– Activităti cu copii cu dizabilităti

– Activităti cu copii prescolari în cadrul unui program de tip grădinită/afterschool

 EDUCAŢIE ŞI FORMARE

2018  Formare in Psihoterapie Integrativă – Asociatia de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativă

2019 Cercul Sigurantei – Program de Educatie Parentală (educator parental Circle of Security)-  Institutul de Terapie Familială Practică Sistemică Areopagus

2018 Cursurile de formare ”Doula la nastere : sprijinul mamei la nastere în travaliu” si  ”Doula postpartum : sprijinul mamei în perioada  postpartum” – Asociatia Doula România, Cluj-Napoca

2018 Curs de Masaj Prenatal Thai – Școala de Masaj Thai Elena Nastaca, Timisoara

2010–2014 Formare în Pshoterapie Familială Sistemică – Institutul de Terapie Familială si Practică Sistemică Areopagus – Atestat de liberă practică în psihoterapie eliberat de Colegiul Psihologilor din România în 2014

2008–2010 Masterat în Consiliere Familială si de Cuplu – Universitatea de Vest din Timisoara

2005–2008 Diplomă de Licentă în Psihologie – Universitatea de Vest din Timisoara

Terapiile alternative sunt instrumente de lucru pentru dezvoltarea copiilor cu dizabilitati si recuperare adultilor cu dizabilitati. De-a lungul timpului s-au dezvoltat mai multe tipuri de terapii care vin in sprijinul pacientilor, terapii menite sa contribuie la o dezvoltare armonioasa a acestor persone. Terapiile alternative pentru dezvoltarea copiilor si adultilor cu dizabilitati sunt:

Psihoterapia migrenei

De obicei migrena produce episoade de durere de cap severa sau moderata, frecvent pe o singura parte a capului si pulsatorie, cu durata de la 4 la 72 de ore, acompaniata de tulburari gastrointestinale, cum sunt greata si voma, si sensibilitate crescuta la lumina puternica (fotofobie) si la zgomot (fonofobie). Aproximativ o treime din persoanele care sufera de migrena descriu aura care precede atacurile.

Cuvantul migrena este de origine franceza si vine din cuvantul grecesc care inseamna hemicranie. Literal hemicranie inseamna jumatate de cap.

 

 

Migrena este in general de doua tipuri: migrena comuna sau fara aura, si migrena cu aura, clasica sau asociata. In migrena cu aura apar ca simptome si semne asociate:
sclipiri, luminite, stelute, sfere stralucitoare, furnicaturi, amorteli, tulburari de motilitate ale globilor oculari, pareze si plegii, care preced atacul migrenos.


Cauzele migrenei sunt tulburari cerebrale primare, afectarea sistemului trigemino- vascular, tulburari biochimice, factori neurogeni, somatizare.

Tratamentul migrenei este medicamentos si psihoterapeutic.

Migrena de tip bazilar, anterior cunoscuta sub numele de migrena arterei bazilare este un tip de migrena mai putin obisnuit, complicata cu simptome datorate disfunctiei tractului cerebral.

Episoadele severe de migrena de tip bazilar pot duce la atac vascular cerebral, coma si chiar moarte.

Migrena acefalgica este un sindrom neurologic. Ea este o varietate de migrena in care pacientul traieste simptomele aurei cum sunt scotomul variabil, greata, fotofobia, mehipareza sau alte simptome de migrena, dar fara a avea dureri de cap.
Migrena acefalgica este numita si migrena amigrenoasa, migrena oculara sau migrena optica.

Persoanele care sufera de migrena aceflagica au sanse mai mari decat populatia generala pentru a face o migrena clasica in cursul timpului.

Preventia si tratamentul migrenei acefalgice este aproximativ acelasi cu al migrenei clasice. Dar datorita lipsei durerii de cap diagnosticul poate fi mult intarziat si exista riscul de confundare cu alte tulburari.

Tratamentul migrenei este prin psihoterapie (psihoterapie integrativa, psihoterapie cognitiv- comportamentala, psihoterapie ericksoniana, psihoterapie psihodinamica, alte forme de psihoterapie), acupunctura si presopunctura, aromaterapie, tratamente alternative.