Kinetoterapie2021-07-29T09:42:21+00:00

Fiziokinetoterapeut – Tudor Madalin

             

EDUCAŢIE ŞI FORMARE

2018- Facultatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” Timisoara- specializare  Balneofiziokinetoterapie si Recuparare

2018-2020-Master Facultatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes”-Timisoara-  Preventia si Recuperarea bolilor cardiopulmonare.

2020- prezent Master Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Educație fizică și Sport- Kinetoprofilaxie si recuperare fizica

2013 Certificat- Tehnician Maseur Nivelul 5 CEC SC Ofelia Trading SRL, Sibiu (România)

2015 Certificat de Instructor si Antrenor Federatia Romana de Karate WKC, Brasov (România)

Instructor si Antrenor pentru: -arte martiale (karate)

2013 Certificat- Masaj terapeutic – kinetoterapie

2017 Certificate of TRIGGER POINTS THERAPY Nivelul 5 CEC Physio Sport Therapy Academy „Scientia Omnia Vincit”, Timisoara (România)

2018 Certificat de Absolvire a Cursului de Initiere in Terapia Yumeiho Nivelul 5 CEC Societatea Romana de Yumeiho, Timisoara (România)

2019 Optimal Dry Needling Solutions Level 1 Nivelul 5 CEC International Academy of Orthopedic Medicine -US, Bucuresti (România)

EXPERIENŢA PROFESIONALĂ

2019-2021 – specialist Fiziokinetoterapie – Centrul Medical Tadlife Timisoara

2019 Physiotherapist INTERACTMED, Timisoara (România) tehnician maseur, fizioterapeut, kinetoterapeut

2018 Kinetoterapeut, Fizioterapeut Societatea Sportiva A.S.U Politehnica Timisoara, Timisoara (România) Voluntariat – kinetoterapie individuala si de grup – masaj terapeutic si sportiv – pregatirea sustinatoarelor de efort si suplimentelor minerale

2017-2018 Voluntar-Kinetoterapeut Clinica de Medicina Sportiva „Victor Babes ” Timisaora, Timisoara (România)

2017 Voluntariat – Acordarea primului ajutor la bazin de inot Crucea Rosie Romana, Lupeni (Romania) 2017 Physiotherapist Voluntar-SOCRATESCLINICS, Timisoara (România) tehnician maseur ,fizioterapeut 2016 Spitalul Municipal Lupeni Practica de vara, sectia Recuperare Medicina Fizica si Balneologie

2016 SPITALUL CLINIC JUDETEAN DE URGENTA – NEUROLOGIE, TIMISOARA (România) Voluntar : kinetoterapeut SCJU -Timisoara sectia NEUROLOGIE

2015 Medical assistant SPITALUL MUNICIPAL LUPENI Voluntar- Compartimentul de Recuperare Medicina Fizica si Balneologie

Fiziokinetoterapeut – Sinea Georgiana

    

EDUCAŢIE ŞI FORMARE

2016-2019 Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”, specializarea-

Balneofiziokinetoterapie și recuperare., Timișoara

2019- 2021 Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Educație fizică și Sport,

Master -Kinetoterapia în patologia ortopedico-traumatică, Timișoara

EXPERIENŢA PROFESIONALĂ

2018-2019 Practica de specialitate – Hotel Oltenia, Băile Govora.

-utilizarea aparaturii în cadrul bazei de tratament, sec tia de fizioterapie (Ultrasunet, băi

galvanice), racticant kinetoterapie si fizioterapie

2020 – 2021  Voluntar practicant – Centrul Medical Tadlife Timisoara

2021 – specialist Fiziokinetoterapie – Centrul Medical Tadlife Timisoara

                               

                        

Kinetoterapia este necesară ori de cate ori se constată anomalii ale posturii în perioada de creştere şi dezvoltare a copilului şi adolescentului.  Intervenţia precoce rezolvă aceste probleme prevenind astfel şi apariţia altor afecţiuni sau complicaţii la vârsta adultă.În situaţii posttraumatice şi postoperatorii kinetoterapia este un mijloc de bază pentru recuperarea funcţiilor afectate. De asemenea, în cazul afecţiunilor neurologice kinetoterapia impreuna cu celelalte tratamente instituite pot duce la ameliorarea sau vindecarea afectiunii.
Kinetoterapia este de asemenea necesară pentru femeile care doresc să rămână însărcinate; un tonus general echilibrat pentru sarcina este un obiectiv foarte important. În timpul sarcinii kinetoterapia are obiectivul de a facilita naşterea, iar după naştere aceasta permite o revenire rapidă la armonie si echilibru.
Accidentările sportive beneficiază de aportul kinetoterapiei pentru o cât mai rapidă reluarea a activitatii sportivilor.
Patologia coloanei vertebrale reprezintă un procentaj foarte important din cazuistica kinetoterapiei.
Progresul tehnologic în kinetoterapia coloanei vertebrale aduce beneficii foarte importante pentru recuperarea funcţionalităţii acesteia, în central atenţiei aflându-se echilibrul functional musculo-articular.

                             

                 

Kinetoterapie

  • Gimnastica medicala
  • Kinesiotaping
  • Electrostimulare

Kinetoterapia sau terapia prin miscare reprezinta un tip de gimnastica medicala, care prin intermediul unor tehnici si metode, duce la restaurea unor functii pierdute sau a deficientelor  unor segmente ale corpului uman, afectate de boala sau de traumatisme. Orice leziune, fie ea degenerativa sau traumatica, cronica sau acuta, creaza o stare incapacitate motorie prin limitari ale miscarilor cotidiene. Scopul kinetoterapiei este de a restaura capacitatea functionala.

Kinetoterapia o aplicam în urma unei evaluari  functionale a capacitatii sau a limitarilor pacientului. Metodele si exerciiile pe care le utilizam în procesul de recuperare sunt stabilite în funcie de de tipul de afectiune cu care a fost diagnosticat pacientul, precum si de gradul de suportabilitate al acestuia. Astfel, cream un program individualizat de kinetoterapie pentru fiecare pacient, în asa fel încât sa tratam afeciunea deja instalata si sa prevenim evolutia acesteia. Monitorizam pacienii în mod continuu pentru reusita tratamentului prin kinetoterapie.

Rezultatele Kinetoterapiei sunt :

  • Refacerea forţei musculare;
  • Ameliorarea funcţiei de coordonare;
  • Corectarea posturii şi alineamentului corpului;
  • Reeducarea sensibilităţii;
  • Creşterea mobilităţii articulare;
  • Recuperarea postoperatorie.

Centrul de Recuperare Medicala Tadlife  prin Kinetoterapie si Fizioterapie, vine in sprijinul pacientilor prin programele de preventie si tratament al principalele boli care provin din stilul de viata negativ al omului modern. Pentru cele mai bune rezultate, imbinam medicina alopata cu terapiile medicinii alternative si complementare, obiectivul fiind imbunatatirea starii de sanatate a fiecarui pacient care apeleaza la serviciile centrului noastru.

Utilizam terapia alternative coreeana Su Jok, alaturi de alte proceduri fiziokinetoterapeutice, tratand astfel cu succes afectiuni: ortopedice, neurologice, circulatoriii, reumatimale, respiratorii, nevroze-neuroastenii, migrene, boli de nutitie, diabet, osteoporoza, preventie si ameliorare in boala Parkinson, boala ulceroasa, bronsita cronica, aritmii, bola hipertensiva si altele.

Recuperare medicala pentru copii si adultii cu dizabilitati

                                                            

Centrul Medical Tadlife pune la dispozitia pacientilor tratamente complexe de recuperare medicala constand in kinetoterapie pentru copii si adulti, masaj terapeutic, electroterapie si consiliere psihologica, si in mod special pentru cei cu dizabilitati (afectiuni neurologice, sindroame genetice etc).

Scopul urmarit este reprezentat de recuperarea afectiunilor neurologice, ortopedice, reumatologice sau legate de chirurgia reparatorie.

Dezvoltarea copiilor cu dizabilitati este o adevarata provocare atat pentru parinti, cat si pentru specialistii care studiaza cauzele care determina aceste nevoi speciale. De-a lungul timpului s-au dezvoltat mai multe tipuri de terapii care vin in sprijinul pacientilor, terapii alternative menite sa contribuie la o dezvoltare armonioasa a acestor persoane.

Terapiile alternative sunt instrumente de lucru pentru dezvoltarea copiilor cu dizabilitati si recuperare adultilor cu dizabilitati. De-a lungul timpului s-au dezvoltat mai multe tipuri de terapii care vin in sprijinul pacientilor, terapii menite sa contribuie la o dezvoltare armonioasa a acestor persoane. Terapiile alternative pentru dezvoltarea copiilor si adultilor cu dizabilitati sunt: terapia prin muzica, dans, presopunctura, reflexoterapia, magnetoterapia, fitoterapia.