Masaj terapeutic2019-12-05T21:55:59+00:00

         

  Masaj terapeutic

                                                                           

               

       

  • Drenaj limfatic
  • Masaj anticelulitic
  • Masaj general
  • Reflexoterapie

Masajul  in cadrul sedintelor de recuperare medicala este realizat de catre personal specializat in tehnicile de masaj. Masajul, efectuat de catre un specialist, este o componenta a culturii fizice cu o mare eficacitate pentru sanatatea omului, atat pentru mentinerea ei cat si pentru recuperare medicala. Sedintele de masaj sunt insotite de aromoterapie si meloterapie. Pentru a creste eficienta recuperarii medicale puteti beneficia de o gama larga de uleiuri esentiale iar meloterapia foloseste muzica specifica de relaxare care vine in completarea efectelor benefice ale masajului si aromoterapiei.
În cadrul medicinei alternative, reflexoterapia  este o tehnică speciala de masaj care se bazeaza pe relatia dintre anumite zone cutanate si activitatea aparatelor si sistemelor organismului uman. Sunt numeroase teorii privind modul de actiune al reflexoterapiei , dar sistemul nervos este cel care detine cheia. Sunt cunoscute si studiate efectele pe care reflexoterapia le produce asupra organismului.
Reflexoterapia este o ştiinţa foarte veche, folosita pentru tratarea, diagnosticarea şi prevenirea diverselor afecţiuni.
Reflexoterapia este o tehnica de prevenire a unor afectiuni dar si de recuperare medicala. Este totodata o tehnica de relaxare fizica si psihica, necesara oricand dorim sa inducem o stare de echilibru si armonie organismului nostru.
Personalul medical alcatuieste programele de fizioterapie si de recuperare medicala in functie de varsta, greutate si alte afectiuni asociate ale pacientilor (hipo-hipertensiune arteriala, recuperare postoperatorie,  etc).

Metoda de electrostinulare cu unde milimetrice a fost supusă la multe teste clinice , in ultimii ani si are eficiență dovedită. Testele arată că aparatul de electrostimulare cu unde milimetrice, creează un efect de normalizare asupra parametrilor sistemului imunitar, crește microcirculația, echilibrează metabolismul organismului, previne dezvoltarea bolilor și agravarea lor, încetinește procesul de îmbătrânire care, prelungește durata de viață a unui individ, reduce riscul bolilor oncologice, crește eficiența medicației și reduce toxicitatea și efectele secundare, scurtează perioada de tratament, îmbunătățește starea de sănătate a pacienților cu infarct miocardic, accelerează vindecarea fracturilor de două până la trei ori și are un efect de scadere a durerii pana la disparitie.

Masajul terapeutic este una dintre terapiile holistice, care trateaza individul ca pe un intreg.  Masajul terapeutic poate fi o calatorie de autodescoperire, care ne arata cum sa ne simtim mai relaxati si in armonie cu noi insine, sa simtim deplina libertate a unui corp ce se poate misca si respira in voie.

Tratamentul prin masaj este o prelucrare complexa ce abordeaza integral sau partial, din aproape in aproape, strat cu strat toate partile corpului (tegument, tesut subcutanat, muschi, tendoane), urmarind atent raspunsul zonelor reflexe, a punctelor de pe meridianele energetice.

Atat masajul terapeutic cât si alte tehnici terapeutice (reflexoterapie, presopunctura etc) fac posibila obţinerea unor rezultate deosebite, prin activarea abilităţii corpului de a se autovindeca. Acest proces nu este limitat la simptomele fizice evidente, ci se extinde şi la aspectele emoţionale, cognitive şi spirituale ale persoanei tratate. Masajul terapeutic se adreseaza intregului corp, ajuta la deblocarea punctelor de presopunctura, la echilibrarea, revitalizarea si relaxarea intregului organism. Masajul terapeutic reduce durata convalescentei, indiferent cat de veche sau recenta este afecţiunea, aduce: un plus de energie si o stare generala de bine. In completarea masajului terapeutic se recomanda a se consuma alimente sănătoase, mişcare si o gandire pozitivă.

Masajul este o metodă terapeutică ce constă în o serie de manevre care se efectuează pe suprafaţa corpului uman, într-o anumită ordine în funcţie de regiunea pe care o avem de masat, de evoluţia bolii şi de starea generală a pacientului. Masajul terapeutic prelucrează metodic şi sistematic părţile corpului. Masajul terapeutic este mai intens decat un masaj de relaxare şi poate avea în vedere vindecarea unor probleme specifice de sănătate.

Efectele masajului terapeutic în cazul traumatismelor sau al bolilor sunt de ameliorare, întreținere, mergând până la vindecarea completă. Este indicat într-o serie de boli grave unde masajul terapeutic are rol de întreținere sau de menținere în funcție a unor structuri musculare și nervoase sau a unor organe vitale. Masajul terapeutic poate fi de mai multe tipuri: total, parțial sau local. Se efectuează de catre medici, in functie de indicațiile de specialitate, cu mijloace specifice, soluții și creme terapeutice. Numărul de ședinte de masaj terapeutic și frecvența lor se stabilesc în cursul tratamentului după felul cum reactioneaza fiecare pacient.

Inelul pentru masaj este utilizat in reflexoterapie Su Jok. Datorita formei lui speciale , prin rostogolirea pe deget, inelul stimuleaza punctele reflexogene de pe deget. Aceste puncte, corespund pe degete, in functie de sistemul de referinta, mainilor, picioarelor cat si intregului corp. Inelul pentru masaj este un dispozitiv functional, fabricat din otel inoxidabil, prelucrat special, rasucit intr-o serie de unghiuri diferite, pentru a ajunge la punctele de reflexoterapie. Produce astfel o ameliorare pentru patologiile prezente la nivelul organismului dar are si scop profilactic.

In cazul unei anumite patologii care se doreste sa fie ameliorata trebuie mai intai localizate punctele dureroase de pe deget, corespunzand zonelor afectate si apoi aceste puncte trebuie masate ( 3-5 minute ) de mai multe ori pe zi, cu acest inel.

Beneficiile masajului sunt enorme pentru pacient provocand modificari in toate structurile cunoscute si studiate de medicina: corectii in planuri mentale, corectii afective, corectia  meridianelor de acupunctura si coborand catre fizic – detensionarea stresului, eliminarea toxinelor, diminuarea tesutului adipos, corectarea functionarii unor organe sau sisteme.  Cu atat mai mult cu cat imbinammasajul cu forme specifice de reflexoterapie si presopunctura, rezultatele sunt mai rapide si mai precise.                                                                     Astfel, de-a lungul istoriei diferite culturi din lume au fundamentat si dezvoltat forme specifice de masaj din care se pot enumera: masajul clasic, masajul cu piatra GuaSha,  masajul anticelulitic, masajul Tuina.

Procedura de electrostimulare corporala este un fitness intensiv, expertii evaluand ca 45 de minute de electrostimulare echivaleaza cu 6-8 ore de gimnastica fara intrerupere.

Pe langa tonifierea musculara si arderea grasimilor, care duc la scaderea in greutate, sedintele de electrostimulare corporalacresc metabolismul, circulatia sanguina si gradul de oxigenare al zonei respective.

Electrostimularea corporala a fost introdusa in medicina, cu functii multiple, in special in tratarea cazurilor de durere si reabilitare post-accident. Tratamentul prin electrostimulare reprezinta o procedura sigura si simpla prin care electrozii sunt aplicati pe diferite  zone de tratament, in functie de necesitati. Senzatia pe care o ai cand faci o sedinta de electrostimulare este foarte placuta, relaxanta, asemenea unui masaj. Fiecare persoana isi regleaza intensitatea in functie de cat suporta si de cat de antrenati sunt muschii. Este foarte important ca aceste sedinte de electrostimulare sa fie efectuate pentru inceput fara pauza, cu o frecventa de minim 3 sedinte pe saptamana.

Sedintele de fizioterapie si de recuperare medicala sunt realizate si cu aparatura de ultima generatie care prezinta programe specifice fiecarei afectiuni – electroterapia TENS. Este foarte eficienta atunci cand este asociata si cu alte proceduri.