Masaj terapeutic
- Drenaj limfatic
- Masaj anticelulitic
- Masaj general
- Reflexoterapie
Masajul in cadrul sedintelor de recuperare medicala este realizat de catre personal specializat in tehnicile de masaj. Masajul, efectuat de catre un specialist, este o componenta a culturii fizice cu o mare eficacitate pentru sanatatea omului, atat pentru mentinerea ei cat si pentru recuperare medicala. Sedintele de masaj sunt insotite de aromoterapie si meloterapie. Pentru a creste eficienta recuperarii medicale puteti beneficia de o gama larga de uleiuri esentiale iar meloterapia foloseste muzica specifica de relaxare care vine in completarea efectelor benefice ale masajului si aromoterapiei.
În cadrul medicinei alternative, reflexoterapia este o tehnică speciala de masaj care se bazeaza pe relatia dintre anumite zone cutanate si activitatea aparatelor si sistemelor organismului uman. Sunt numeroase teorii privind modul de actiune al reflexoterapiei , dar sistemul nervos este cel care detine cheia. Sunt cunoscute si studiate efectele pe care reflexoterapia le produce asupra organismului.
Reflexoterapia este o ştiinţa foarte veche, folosita pentru tratarea, diagnosticarea şi prevenirea diverselor afecţiuni.
Reflexoterapia este o tehnica de prevenire a unor afectiuni dar si de recuperare medicala. Este totodata o tehnica de relaxare fizica si psihica, necesara oricand dorim sa inducem o stare de echilibru si armonie organismului nostru.
Personalul medical alcatuieste programele de fizioterapie si de recuperare medicala in functie de varsta, greutate si alte afectiuni asociate ale pacientilor (hipo-hipertensiune arteriala, recuperare postoperatorie, etc).
Metoda de electrostinulare cu unde milimetrice a fost supusă la multe teste clinice , in ultimii ani si are eficiență dovedită. Testele arată că aparatul de electrostimulare cu unde milimetrice, creează un efect de normalizare asupra parametrilor sistemului imunitar, crește microcirculația, echilibrează metabolismul organismului, previne dezvoltarea bolilor și agravarea lor, încetinește procesul de îmbătrânire care, prelungește durata de viață a unui individ, reduce riscul bolilor oncologice, crește eficiența medicației și reduce toxicitatea și efectele secundare, scurtează perioada de tratament, îmbunătățește starea de sănătate a pacienților cu infarct miocardic, accelerează vindecarea fracturilor de două până la trei ori și are un efect de scadere a durerii pana la disparitie.
Masajul terapeutic este una dintre terapiile holistice, care trateaza individul ca pe un intreg. Masajul terapeutic poate fi o calatorie de autodescoperire, care ne arata cum sa ne simtim mai relaxati si in armonie cu noi insine, sa simtim deplina libertate a unui corp ce se poate misca si respira in voie.
Tratamentul prin masaj este o prelucrare complexa ce abordeaza integral sau partial, din aproape in aproape, strat cu strat toate partile corpului (tegument, tesut subcutanat, muschi, tendoane), urmarind atent raspunsul zonelor reflexe, a punctelor de pe meridianele energetice.
Atat masajul terapeutic cât si alte tehnici terapeutice (reflexoterapie, presopunctura etc) fac posibila obţinerea unor rezultate deosebite, prin activarea abilităţii corpului de a se autovindeca. Acest proces nu este limitat la simptomele fizice evidente, ci se extinde şi la aspectele emoţionale, cognitive şi spirituale ale persoanei tratate. Masajul terapeutic se adreseaza intregului corp, ajuta la deblocarea punctelor de presopunctura, la echilibrarea, revitalizarea si relaxarea intregului organism. Masajul terapeutic reduce durata convalescentei, indiferent cat de veche sau recenta este afecţiunea, aduce: un plus de energie si o stare generala de bine. In completarea masajului terapeutic se recomanda a se consuma alimente sănătoase, mişcare si o gandire pozitivă.
Masajul este o metodă terapeutică ce constă în o serie de manevre care se efectuează pe suprafaţa corpului uman, într-o anumită ordine în funcţie de regiunea pe care o avem de masat, de evoluţia bolii şi de starea generală a pacientului. Masajul terapeutic prelucrează metodic şi sistematic părţile corpului. Masajul terapeutic este mai intens decat un masaj de relaxare şi poate avea în vedere vindecarea unor probleme specifice de sănătate.
Efectele masajului terapeutic în cazul traumatismelor sau al bolilor sunt de ameliorare, întreținere, mergând până la vindecarea completă. Este indicat într-o serie de boli grave unde masajul terapeutic are rol de întreținere sau de menținere în funcție a unor structuri musculare și nervoase sau a unor organe vitale. Masajul terapeutic poate fi de mai multe tipuri: total, parțial sau local. Se efectuează de catre medici, in functie de indicațiile de specialitate, cu mijloace specifice, soluții și creme terapeutice. Numărul de ședinte de masaj terapeutic și frecvența lor se stabilesc în cursul tratamentului după felul cum reactioneaza fiecare pacient.
Inelul pentru masaj este utilizat in reflexoterapie Su Jok. Datorita formei lui speciale , prin rostogolirea pe deget, inelul stimuleaza punctele reflexogene de pe deget. Aceste puncte, corespund pe degete, in functie de sistemul de referinta, mainilor, picioarelor cat si intregului corp. Inelul pentru masaj este un dispozitiv functional, fabricat din otel inoxidabil, prelucrat special, rasucit intr-o serie de unghiuri diferite, pentru a ajunge la punctele de reflexoterapie. Produce astfel o ameliorare pentru patologiile prezente la nivelul organismului dar are si scop profilactic.
In cazul unei anumite patologii care se doreste sa fie ameliorata trebuie mai intai localizate punctele dureroase de pe deget, corespunzand zonelor afectate si apoi aceste puncte trebuie masate ( 3-5 minute ) de mai multe ori pe zi, cu acest inel.
Beneficiile masajului sunt enorme pentru pacient provocand modificari in toate structurile cunoscute si studiate de medicina: corectii in planuri mentale, corectii afective, corectia meridianelor de acupunctura si coborand catre fizic – detensionarea stresului, eliminarea toxinelor, diminuarea tesutului adipos, corectarea functionarii unor organe sau sisteme. Cu atat mai mult cu cat imbinammasajul cu forme specifice de reflexoterapie si presopunctura, rezultatele sunt mai rapide si mai precise. Astfel, de-a lungul istoriei diferite culturi din lume au fundamentat si dezvoltat forme specifice de masaj din care se pot enumera: masajul clasic, masajul cu piatra GuaSha, masajul anticelulitic, masajul Tuina.
Procedura de electrostimulare corporala este un fitness intensiv, expertii evaluand ca 45 de minute de electrostimulare echivaleaza cu 6-8 ore de gimnastica fara intrerupere.
Pe langa tonifierea musculara si arderea grasimilor, care duc la scaderea in greutate, sedintele de electrostimulare corporalacresc metabolismul, circulatia sanguina si gradul de oxigenare al zonei respective.
Electrostimularea corporala a fost introdusa in medicina, cu functii multiple, in special in tratarea cazurilor de durere si reabilitare post-accident. Tratamentul prin electrostimulare reprezinta o procedura sigura si simpla prin care electrozii sunt aplicati pe diferite zone de tratament, in functie de necesitati. Senzatia pe care o ai cand faci o sedinta de electrostimulare este foarte placuta, relaxanta, asemenea unui masaj. Fiecare persoana isi regleaza intensitatea in functie de cat suporta si de cat de antrenati sunt muschii. Este foarte important ca aceste sedinte de electrostimulare sa fie efectuate pentru inceput fara pauza, cu o frecventa de minim 3 sedinte pe saptamana.
Sedintele de fizioterapie si de recuperare medicala sunt realizate si cu aparatura de ultima generatie care prezinta programe specifice fiecarei afectiuni – electroterapia TENS. Este foarte eficienta atunci cand este asociata si cu alte proceduri.
Sanatate, dezvoltare personala, infrumusetare, calificare
Terapia prin masaj manual crește fluxul de energie în organism, stimulează circulația fluidelor si îmbunătățește gradele de mișcare articulată.
Tratamentul revigorant ajută la inlălturarea anxietății și oboselii, stimulează starea ta de spirit. Se poate aborda, de asemenea în tratarea durerilor de spae la, osteoartrita si ca o terapie suplimentară si ajutătoare.
Eficienta chiar și in migrene iar durerile cronice sunt ușurate cu ajutorul masajului.
Masajele sunt lucrurile viselor de vacanță și excursii exotice. Dar dacă știați că masajul ar putea fi la fel de aproape decat ai crede.
Terapiile prin atingere
Utilizeaza acele metode și tehnici de păstrare și restabilire a starii de bine prin manipulări terapeutice, exercitate asupra corpului fizic uman. Acestea au scop exact si tind mereu sa actioneze asuora cauzei care a produs disconforul.
În decursul existenței s-a observat cum simpla atingere are un efect benefic pentru organism.
Astfel avem câteva exemple de terapie prin atingere :
osteopatia
chiropractica,
reikimasajul,
reflexoterapia,
haptonomia,
rolfingul,
terapia Mézières,
terapia Feldenkrais,
terapia Alexander,
terapia Trager,
terapia Bowen,
terapia craniosacrala.
Înconjurată de mister și misticism, presopunctura rămâne totuși unul dintre cele mai bune și cele mai vechi remedii împotriva dezechilibrelor, bolilor și durerilor. Iată câteva puncte de presopunctură în palmă, ușor de învățat de către oricine, care pot fi folosite pentru a calma diverse dureri fizice.
Durerile de stomac
Fie că ai mâncat ceva alterat sau că suferi de alte afecțiuni ale stomacului, presopunctura îți poate veni în ajutor ca un remediu complementar. Apasă cu degetul mare de la mâna stângă în centrul palmei drepte timp de 5 secunde. Apoi, fă o pauză de 3 secunde și apasă din nou 5 secunde.
În centrul palmei există punctul nevralgic legat de stomac, iar stimularea acestui punct în mod constant, timp de câteva săptămâni, te poate ajuta să îți calmezi singură durerile.
Durerea de cap
Strânge degetul mare de la mâna dreaptă timp de câteva secunde, fă o pauză și expiră de 3 ori, apoi strânge iar degetul. Această tehnică simplă trebuie să te ajute să scapi de durerea de cap, dacă aceasta este concentrată în frunte.
Pentru durerile de ceafă, care pot fi determinate de valorile crescute ale tensiunii arteriale, strânge vârful degetului mijlociu. Aici este o zonă legată de ritmul cardiac, de tensiune și de presiunea sângelui.
Durerile reumatice
Cele mai bune puncte de presopunctură pentru durerile reumatice se află de-a lungul degetului mic. Tămăduitorii chinezi recomandă masajul acestui deget pe partea anterioară timp de 3 – 5 minute în fiecare zi.
Durerile de spate și de coloană
Masează degetul mare pe latura lui exterioară. Aici sunt terminații nervoase care comunică spre coloana vertebrală și masajul te ajută foarte mult dacă ai dureri din cauza coloanei. Este indicat să faci acest masaj când stai întinsă drept, pe o suprafață plană și îți îndrepți coloana
Indicatii
Masajul chinezesc cuprinde o arie de aplicabilitate cu mult mai vastă decât masajul occidental.
Această terapie se aplică în situații asemănătoare cu cele în care este recomandat masajul occidental:
– afectiuni ale aparatului locomotor (forme de reumatisme , de artrite, de artroze, umari ale traumatismelor, entorse etc.);
– boli ale sistemului nervos central și periferic (Urmarile unor accidente vascular cerebrale, sechele ale nevritei, polinevritei, pareza sau parestezie)
Acestor indicații, în cazul cărora tehnicile fizioterapeutice chinezești oferă tipuri de masaj eficiente și inedite, li se adaugă o seria de aplicații, cu siguranță străine Occidentului:
– patologii de interes medical;
– patologii de interes chirurgical;
– patoiogii de interes obstetric-ginecologic;
– patologii pediatrlce.
Această largă zonă de aplicabilitate ,a mesajului chinezesc isi găsește justificarea în faptul ca acest tratează fiecare afectiune respectând regulile generale ale medicinei chinezesti:
– teoria Yin-Yang;
– teoria celor cinci elemente;
– teoria organelor și viscerelor;
– teoria canalelor și meridianelor energetice;
Masarea zonelor cutanate care corespunde punctelor de acupunctura si permite utilizarea acțiunii reflexe .
Reflexoterapia ajuta la eliberarea stresului atăt fizic cât și cel psihic, rezolvarea dezechilibrelor sistemului nervos, ca de exemplu anxietatea sau insomnia, care sunt cele mai populare și benefice tratamente ale reflexoterapiei. Acest procedeu terapeutic ajută la eliberarea tensiunii emoționale acumulate reducând anxietatea psihosomatică.
Rezolvă problema durerilor de spate!!!
Suntem zilnic supuși stimularilor ce au ca rezultat menținerea stărilor de tensiune. Pentru a balansa acest dezechilibru, avem nevoie de activități compensatorii. Dacă o vertebră suferă o modificare de pozitie cu numai 1 mm, apare simultan o contractură musculară si un proces inflamator care afectează nu numai zona corespunzătoare din coloana (manifestandu-se prin durere) dar si organele interne sau sistemele pe care nervul sau nervii afectați le controlează.
Cui ne adresăm?
– în primul rând persoanelor care prin natura serviciului sunt nevoite să stea ore in șir pe scaun, lucru care duce in cele mai multe cazuri la dureri greu de suportat;- persoanelor al căror ritm de viață este foarte agitat;- celor care au afecțiuni ale mușchilor, aticulațiilor și coloanei vertebrale;- persoanelor cu tulburări ale somnului;- persoanelor ce acuză dureri spontane ale spatelui in urma unor contracții musculare;- toturor persoanelor ce doresc să se relaxeze. Dacă doriți să vă îmbunătățiți calitatea vieții, să vă relaxați și să vă calmați întregul organism, să vă destindeți atât la nivel fizic cât și psihic prin stimularea sanguină și limfatică, nu ezitați să profitați ma contactați
Servicii:
– gimnastică medicală si psihosomatică
– mobilizări pasive
– masaj medical
– masaj la birou
– masaj la domiciliu
– reflexoterapie
– asistență dietă si nutriție
– stretching asistat pentru articulații și muschi
– șhiatsu
– exerciții de relaxare
– exerciții pentru crestera capacității de efort